Pagina's

zondag 28 februari 2016

Aquarelbloemen - Watercolour Flowers

(Scroll down for English)

Het werd tijd om mijn aquarel-angsten voorgoed te overwinnen, dus heb ik er mijn aquarelverf en -penselen en wat stukjes papier bijgepakt. Zomaar wat uit het hoofd schilderen bleek niet echt een succes, maar bloemetjes min of meer naschilderen uit een boek of van het internet, dat ging al wat beter. En omdat ik dan toch met verf aan het kliederen was, heb ik maar meteen een hele reeks kaartjes bijeengekliederd:


Met dit eerste kaartje doe ik mee aan de challenge van CAS(E) this Sketch! #161, waar deze week de volgende sketch uitgewerkt moet worden:


Hier heb ik het aquarelletje verhoogd opgeplakt en een beetje aangekleed met een touwtje:


En nóg een bloemetje:


Omdat ik de voorkant zo wel goed vond, maar ik natuurlijk altijd handgeschreven lettertjes wil toevoegen, heb ik hier de binnenkant beschreven:


Zoals jullie zien, heb ik de wens deze keer neutraal gehouden - de kaartjes hebben nog geen bestemmeling en een bloemetje past voor veel gelegenheden.

Het laatste kaartje dat ik hier vandaag wil tonen is in het Frans, voor iemand die Franstalig is en wel een bloemetje kan gebruiken:


Met dit laatste kaartje doe ik mee aan challenge #249 bij Dutch Card Lovers. Het kleurenpalet van de opgave is helemaal mijn ding! Helaas lijken de kleuren van mijn kaartje op de foto toch weer wat anders...

I really wanted to overcome my watercolour fears, so I decided to grab my watercolour paints and brushes and some pieces of paper. Painting flowers without example didn't really work out well, but more or less imitating paintings from a book and the internet went much better. And so I decided to make a whole series of watercolour flower cards.
The sentiment is always the same, and says "a flower for you". I think this can go for a lot of different occasions.
- With the first one I take part in CAS(E) this Sketch! challenge #161
- On the second card I used 3D tape to lift the watercolour painting and dressed it up with twine
- For the third card I thought the front should just stay like this, but you know me, I always want to add hand-written letters somewhere, so I wrote the sentiment on the inside
- The fourth card has the same sentiment, but in French. With this card I take part in challenge #249 by Dutch Card Lovers

21 opmerkingen:

Sarah zei

Jij amuseerde je , mooi !
Meer van dat !!
Liefs Sarah

Margo zei

Wat prachtig zeg ! Begrijp ik het goed dat het geen stempels zijn en dat je zelf geschilderd hebt ? Het zijn echt kunstwerkjes geworden hoor !
Groetjes
Margo

martina's kaartjes zei

hele mooie kaartjes zijn het geworden ! geslaagd hoor ! de eerste vooral draagt m'n voorkeur
grtjs,martina
x

Laura zei

Beautiful, it is spring already thanks to you!!

Nota Bene zei

Ja, hoor, dat klopt. Ik heb alles zelf geschilderd en geschreven, er zijn nergens stempels aan te pas gekomen. (Stiekem ben ik nu wel een klein beetje trots...)

Nota Bene zei

Echt? Wat leuk! Ik had nog getwijfeld of ik van dat eerste schilderijtje een kaartje ging maken, omdat ik dat minder geslaagd vond. Dankjewel voor je feedback!

Marjan Küppers zei

Knap dat je dit maakt met waterverf en penselen, al is het niet uit het hoofd! Het natekenen is al moeilijk genoeg. Mooi is ook je handlettering, wil ik me ook nog eens aan wagen. Doe je dat met een kroontjespen?
Dank je wel voor het meedoen met DCL.

Marloes Landman zei

Prachtig Nele! En dat noem je "bijeengekliederd"! Je letters zijn ook heel mooi! Die letters door het steeltje heen vind ik erg leuk en die kaart met het touwtje is ook super!

Rosina zei

wat een prachtige kaartje Nele....zoooo mooi geschilderd met watercolor...heel lief die bloemetjes allemaal, maar ook handgeschreven tekst is heel kunstig gedaan... TOPPIE!!!

groetjes Rosina

Leigh Penner zei

Oh, these are all so pretty!

Petra zei

Ik vind het heel mooi geworden!
Leuk om op verschillende manieren bezig te zijn met aquarellen.

Groetjes Petra

Painting in Tuscany zei

Finally some watercolours! Looks very nice!

Nota Bene zei

Gewoonlijk doe ik kalligrafie met (kroontjes)pen en inkt, maar deze keer heb ik een beetje vals gespeeld en met fineliner geschreven - faux calligraphy dus eigenlijk...

Nota Bene zei

Yes indeed, it took a while... I did some painting, though, but I did not dare to show it to the world yet.

Ellen zei

Mooie kaart in dit kleurenpalet! De andere kaarten zijn ook kunstwerkjes op zich!
Bedankt voor het meedoen met DCL.
Groetjes Ellen

GerJanne zei

Prachtige kaartjes! Leuk dat je volger van me bent geworden en natuurlijk ik nu ook van jou!
Groetjes,
GerJanne

Margot zei

Mooi! Het een na laatste kaartje lijkt qua kleurstelling misschien nog wel meer op het collorpalet ;) Bedankt voor het meedoen met de DCL.

Anja Curvers zei

Wow wat een gave kaarten zeg heel erg mooi lijken wel kunstwerkjes. Bedankt voor je deelname aan DCL.

Anneke zei

Prachtige reeks, jaloers op je handschrift :)

GerJanne zei

Hoi hoi! Jouw kaartjes zijn zo knap en mooi gemaakt! Ik als al hierboven dat er meer zijn die het heel mooi vinden hoe jij schrijft. Nou, ik ben ook onder de indruk!! Schitterend!
Enne....je heoft geen oude berichten van me te lezen hoor, is geen doen, dat zijn er meer dan 900, hahahaha! Ik geef af en toe iets weg, maar mijn ervaring is dat er veel mensen zijn die volger worden omdat er een candy weggegeven wordt en ik wil liever volgers die me volgen omdat ze mijn kaartje/creaties de moeite waard vinden. En zo iemand ben jij blijkbaar. Dus kun je gewoon meedoen, zonder oudere berichten te lezen. Maar mocht je je vervelen ;-)

GerJanne

Miranda V zei

Wat knap dat je de bloemen zo mooi hebt na kunnen tekenen! Ze zien er allemaal super uit. En je tekst... wauw, zo leuk en strak!