Pagina's

vrijdag 29 juli 2016

Krijtbord - Chalkboard

(Scroll down for English)

Tijd voor nog eens pure letterkaartjes. Ik hou erg van lettertekenen en hand lettering. Dat komt goed uit, aangezien het momenteel helemaal hip is. Hier op mijn blog heb ik nog niet zo veel hand lettering getoond (alleen hier en hier). De hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

Meestal schrijf ik zwart op wit of zwart op een kleurtje, omdat het zo leuk schrijven is met fineliners en er heel dunne stiftjes bestaan waarmee je fijne details kan maken. Maar het wit op zwart van krijtborden vind ik zooo mooi... Een paar weken geleden heb ik het er ook eens op gewaagd en een reeksje krijtbordkaartjes gemaakt.

Witte gelly roll op zwart papier geeft dit resultaat:


Dit kaartje was voor een jarige, maar zou best ook voor andere gelegenheden kunnen passen. Het volgende is duidelijk alleen geschikt voor een verjaardag:


En omdat er ook een dame jarig was, heb ik ook een vrouwelijke versie gemaakt:


I love hand lettering. It's so much fun to do and also very hip at the moment. I haven't shown so much hand lettering on my blog yet (only here and here), so it's time for a change! Most often, I write black on white or black on a colour. The main reason for that is that I really like writing and drawing letters with fineliners. You can make beautiful details with the very fine ones. I like the white on black of chalkboard lettering very much too, so I gave it a try and made some chalkboard cards. I wrote with a white gelly roll on black paper.

8 opmerkingen:

 1. Supersss...you're a star...:-)!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is inderdaad echt wel in! Wat heb je die mooi gemaakt Nele! Schitterend werk!
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Nele, dit is prachtig zeg! Wat een vaste hand heb je! En de lettertypes zijn gaaf. Ik hou er ook van, maar heb me er nog niet aan gewaagd. Wie weet ga ik het eens proberen...
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi. Ik heb net vandaag 2 krijtstiften gekocht! Je gaat ze bij kij ook tegen komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig zeg, die kunnen zo de winkel in!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit vind ik leuk! Ik hou ook zo van schrijven en ja handlettering is hip.
  Ik kreeg voor dank van de bib voor mijn vrijwilligerswerk een boekenbon van de standaard. Ik was al eens gaan piepen, koop ik een kinderboek of iets voor mezelf,... ik zag een mooi handletteringboek liggen. Ik denk dat het dat wordt! Met welke witte stift schrijf je? Welk merk? Xxxx

  BeantwoordenVerwijderen