Pagina's

woensdag 17 augustus 2016

Parijs - Paris

(Scroll down for English)

Ik had je al verteld dat ik over het algemeen mijn kaartjes voor een bepaalde persoon en een bepaalde gelegenheid maak. Dat heeft als voordeel dat elk kaartje heel persoonlijk wordt (en dus hopelijk in de smaak valt), maar het nadeel is dat ik maar weinig 'voorraadkaartjes' heb. Niet zo handig als je onverwacht/zomaar (of een combinatie daarvan) een kaartje moet/wil sturen, zeker als dat naar iemand is die zelfgemaakte kaartjes weet te appreciëren. Onlangs is het me nog overkomen. Gelukkig heb ik ook nog een voorraadje gekochte kaartjes - die kunnen ook zo leuk zijn dat ik er er niet aan kan weerstaan, zeker als ik in het buitenland ben. In elk geval: ik heb de voorbije dagen een aantal 'zomaar'-kaartjes gemaakt. Zomaar. Voor de voorraad.

Vandaag toon ik je het eerste (er komen er nog!). Daarvoor heb ik me gebaseerd op de sketch van De Egel.


Hier zou mijn kaart op moeten lijken:


De kraft-basiskaart is van Hema, de dessinpapiertjes heb ik uit mijn kraft-blokjes van Action. En dan ben ik helemaal de Franse toer opgegaan: een Eifeltoren-stempel van Artemio, een wens in het Frans en de papiertjes onder het dessinpapier heb ik afgewerkt met een blauw-wit-rood tapeje. Voor de letters heb ik voor Copperplate gekozen, dat handschrift leek me het meest Franse sfeer te ademen. En nu zie ik dat ik helemaal vergeten ben het nietje nog rood te kleuren...

Met deze kaart doe ik mee bij:
- De Egel: Augustus challenge #20
- Crazy Hazelnut's Patterned Paper August challenge
- Fab 'n' Funky Challenge #316: Anything goes

I already told you that I usually make my cards for a certain person and a certain occasion. This has the advantage that my cards are very personal, but the disadvantage that I don't have a real stock of cards. That could however be convenient if I suddenly and/or with no certain reason need/want to write a card. That's why I made a few 'just because' cards lately. This is one of them - more to follow!

For this card, I used the sketch by De Egel. I wanted to make it all French: I used kraft patterned papers from Action on a basic kraft card from Hema, an Eifel Tower stamp from Artemio, I wrote the sentiment in French and sticked blue-white-red tape on the paper I put under the patterned papers. I chose Copperplate handwriting, to add to the French atmosphere. And now I just notice that I forgot to colour the staple red too...

- De Egel: August challenge #20
Crazy Hazelnut's Patterned Paper August challenge
Fab 'n' Funky Challenge #316: Anything goes

9 opmerkingen:

 1. toffe Eiffeltorenkaart Nele! Leuk als zomaar-kaartje!
  Tja, en zo'n vakantietje in Nederland vind ik altijd zo tof, zoveel mooie gezellige stadjes, leuke hobbywinkeltjes,... Ik heb natuurlijk geen vakantieadresje aan zee hé ;-)
  groetjes
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een sfeervol kaartje. Leuk de schets vertaald op jouw manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig kaartje heb je gemaakt - superleuk gedaan.

  Groetjes,
  Misseke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is zo grappig. Wat jij schrijft had ik ook geschreven kunnen hebben. Bijna altijd maak ik een persoonlijke kaart. Een gekochte stuur ik in hoge uitzondering en dan ook nog aan mensen die niet weten dat ik kaarten maak.
  Je Parijs kaartje is heel mooi! Leuk dat je de sketch zo mooi gebruikt hebt. Dank je wel voor het meedoen bij ons van de Egel.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gaaf kaartje Nele....schitterend! Is het papier uit een boekje van Action?
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk kaartje is het geworden zo !
  ik heb altijd wel voorraad, maar dan moet het nog in een envelop geraken én op de brievenbus... wel , dat is dan een hele uitdaging hahaha !
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontzettend leuk dat je meedoet met onze 'SKETCH' Challenge !
  Bedankt voor je deelname en veel succes.

  {Challengeblog De Egel}
  {Hobbywinkel De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke kaart .
  Leuk dat je mee doet aan de Challenge van de Egel.
  Groetjes Sandra (dt Egel)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke kaart .
  Leuk dat je mee doet aan de Challenge van de Egel.
  Groetjes Sandra (dt Egel)

  BeantwoordenVerwijderen