Pagina's

zaterdag 3 september 2016

Johan

(Scroll down for English)

De laatste dagen komt knutselen er niet meer van. Druk op het werk, druk daarbuiten... Gelukkig kan ik nog putten uit de kaarten die ik tijdens de vakantie gemaakt heb.

Vandaag weer een verjaardagskaartje-met-naam. De man in kwestie was al een paar weken geleden jarig, hoog tijd om het hier te tonen! Als hobbykalligraaf en postliefhebber ben ik grote fan van The Postman's Knock. Daar heb ik dit leuke ideetje voor een mannenkaart gevonden. De band rondom het kaartje heb ik als onderdeel in het kaartje verwerkt, maar verder denk ik dat het wel duidelijk is waar ik de mosterd heb gehaald... Liften heet dat dan, toch?


De naam heb ik geschreven in het lettertype dat ik deze zomer van Ria Bijnsdorp heb geleerd. Ik ben niet helemaal blij met het resultaat: de Ecoline waarmee ik dit geschreven heb, liep wat uit in de vezels van het papier (het is nochtans aquarelpapier). Voor de vulling van de letters en een paar van de achtergrondlijnen heb ik een Ecolinetechniekje toegepast dat ik in Wieze heb geleerd. De andere heb ik gewoon geschilderd met Ecoline en zilveren aquarelinkt van Pebeo, en getekend met fineliner.

Dit kaartje past voor de challenge van Scrapping4funChallenges: #73 Add stripes.

Today I am again showing one of the many cards I made during my holidays. It's - once more - a card with a name. The birthday boy's birthday was some weeks ago, so it's time to show you the card.

As I love calligraphy and writing letters, I'm a big fan of The Postman's Knock. There I found this nice idea for cards for men. I integrated the tag and sash in the card itself, but still it is quite clear where I got the inspiration. Let's say I lifted the card.

I wrote the name in the font I learned from Ria Bijnsdorp this summer. I'm not totally satisfied of the result: I wrote the name in Ecoline, but the ink bled into the (watercolour) paper. I filled the letters and some of the background lines using an Ecoline technique I learned in Wieze. The other lines are painted with Ecoline, silver watercolour ink by Pebeo and drawn with a fineliner.

This card fits in the current challenge by Scrapping4funChallenges: #73 Add stripes.

10 opmerkingen:

 1. Schitterend....wat leuk gedaan Nele!
  Groetjes en een fijn weekend,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beautiful card, love the colors. Thank you for Joining us over at scrapping4fun challenge.

  Tammi DT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een heel mooie kaart, met de strepen en de naam in deze bijzondere letters. Onze zwager Johan was gisteren jarig, ik dacht even dat we dezelfde Johan kenden..
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi dit kaartje Nele....super leuk met die strepen achtergrond en die mooi geschreven letters zijn echt de blikvanger van je kaartje
  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kaart, ik hou van blauw en deze prachtige letters!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof gedaan Nele ! Hopelijk gaat het snel beter op je werk !
  Groetjes
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtige originele kaart heb je gemaakt Nele - supermooi!
  Groetjes,
  Misseke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful love the stripes
  Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
  Rachelle DT
  http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Very nice card you made :-)) I like your stripes.
  Thank you for sharing with us at Scrapping4Fun. Hugs, Andreja

  BeantwoordenVerwijderen