Pagina's

maandag 31 oktober 2016

Alleen maar letters - Only Lettering

(Scroll down for English)

Vandaag toon ik nog eens een (bijna) puur kalligrafiekaartje. De laatste tijd heb ik er zo niet veel meer gemaakt. En daar wil ik eigenlijk wel verandering in brengen, want ik wil de kalligrafie niet verwaarlozen.


De voorkant ziet er behoorlijk klassiek uit: een combinatie van mijn nieuwste lettertjes in Morgan Style met getekende kapitalen. De letters in Morgan Style heb ik in gouache met spitse pen geschreven. In de getekende kapitalen heb ik de beweging van golven proberen weergeven, hoewel ik dat niet makkelijk vind met maar drie letters. Ik heb ze eerst in potlood getekend en daarna ingekleurd met fineliner (met een tweede tint blauw voor wat extra diepte). Die hele fijne gekleurde fineliners heb ik nog niet zo lang geleden bij Hema gevonden. Blij dat ik nu ook eens andere kleurtjes dan zwart kan gebruiken voor letters met fijne details!


Voor de binnenkant heb ik een lesje van Craftsy uitgevoerd: dit is een kaart om een cadeaubon te geven, met een gleufje om de bon goed vast te zetten. De bon heb ik voor deze gelegenheid ook zelf gemaakt. De letters zijn dezelfde als op de voorkant; errond heb ik een stempel met een scheepstouw van Action gezet.

Het citaat heb ik op Pinterest gevonden, maar er stond geen auteur bij. Het lijkt me een zin uit een gedicht, maar ik heb dus geen idee van wie. Mocht je dit toevallig kennen, dan mag je het zeker laten weten, dan vermeld ik de naam hier nog bij.

Today I am showing you a card with (almost) only calligraphy. That was a long time ago. The front of the card is quite classic: it's a combination of my newest lettering style, Morgan Style, and drawn capitals. I wrote the Morgan Style lettering in gouache with a pointed nib. In the drawn capitals I tried to mirror the movement of the sea (the Dutch word 'zee' means 'sea'). That was not easy, with only three letters at my disposal. I first drew the letters in pencil and then filled them in fineliner (and added a second shade of blue for more depth).

For the inside, I made a gift voucher holder. I learned this from a Craftsy lesson. For this occasion I also made the voucher myself. I wrote the text in the same lettering as the front of the card and stamped a border with a ship rope stamp from Action.

8 opmerkingen:

Nancy Soetaert zei

Schitterende tekst, zou niet iedereen dat wel eens willen?
heel mooi geschreven ook weer Nele!
Fijne dag
Nancy

Annick zei

mooi geschreven, Nele ! De letters zijn goed afgewerkt ook. De ontvanger gaat super-blij zijn hiermee.

GerJanne zei

Oh Nele, dit is zo gaaf!! Wat knap. Jammer dat we de binnenkant niet goed kunnen zien. Maar dat zal wel net zo mooi zijn!
Groetjes en dank je voor de tip, ook maar even bij de Hema kijken.
GerJanne

Diny zei

Wat mooi gedaan Nele....prachtig geschreven!
Groetjes Diny

Margot zei

MOOI!!!

Sarah zei

Ik hou van dit lettertype en de kleur!

Willy zei

Gaaf kaartje en wat een leuk idee die gleuf aan de binnenkant om iets tussen te stoppen. De tekst is te gek!

Mariken zei

Prachtig gedaan! Geweldig geschreven in een hele mooie kleur!!