Pagina's

vrijdag 5 mei 2017

Neuland

(Please scroll down for English)

De Neuland-letter stond al een tijdje op mijn to-dolijstje. In mijn alsmaar groter wordende voorraad kalligrafieboeken komt het lettertype geregeld voor en ik vind het erg mooi. Het leek me wel te doen om die letter uit een boek te leren en op een druilerige zondagmiddag ben ik ermee aan de slag gegaan. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik hem tot nu toe alleen heb getekend. Dat vind ik persoonlijk net iets makkelijker (lang leve potlood en - vooral - gom!). Met pen en inkt schrijven komt er ooit ook wel eens van...


Door de robuuste vorm is de letter ideaal om uit papier te snijden. Die techniek had ik in het najaar leren kennen en vind ik erg leuk. Voor de verjaardag van Sarah koos ik een dik paars papier om haar naam uit te snijden.


Als achtergrond plakte ik dessinpapier op het dikke papier en in de hoek kwamen nog een paar papieren bloemetjes die ik met een klein splitpennetje heb vastgezet.

Neuland is one of those fonts that had figured on my to do list for quite some time. I got to know the font in several of my calligraphy books. I thought it would be feasible to learn it from a book myself and on a gloomy Sunday afternoon I started working on it. I must admit that I have only drawn the letter so far. That is just easier for me (long live my pencils and - even more - my eraser!). One day, I will learn how to write it with pen and ink too...

The letter is very robust and therefore well suited to cut out of paper. I learnt that technique last autumn and I like it very much. For Sarah's birthday I chose a heavy-weight purple paper and cut out her name. As a background, I put patterned paper on the purple paper and I added some paper flowers with a tiny brad in a corner.

9 opmerkingen:

 1. het is een prachtige letter en wat knap om dat te tekenen en uit te snijden..ik zie verschil in de A's, dat is toevallig zo gegaan..denk ik..
  Mooie kaart is 't geworden,
  groetjes,
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw das wel knap gedaan zeg ! Dat is denk ik niet eenvoudig om die letters zo uit te snijden ! Wat een mooi effect !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi kaartje voor Sarah! Super stoer en door het roze toch echt wel vrouwelijk! Mooi lettertype.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem geweldig! Als ik de kaart zie hangen in de living dat word ik blij. Mooi mijn naam in licht paars. Love it!💕

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waw, wat is dat een prachtige kaart met die mooie letters! Supermooi gemaakt Nele!
  Groetjes
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat uitsnijden lijkt me toch een precisiewerkje. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toppie!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 8. tof zo, Nele. Ook met dat achtergrondje erbij zo. Een leuke letter ook weer met heel veel mogelijkheden. (ook om te stempelen bv) Sarah zal blij zijn met zo'n mooie kaart !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat kan jij strak schrijven én snijden! Geweldig met de naam zo prominent op de kaart, enig voor geboortekaarten ook!!

  BeantwoordenVerwijderen