Pagina's

zondag 31 december 2017

Drukwerk - Printed Wishes

(Please scroll down for English)

Voor de kerstkaartenopdracht in de avondles in november had ik een hele reeks ontwerpen gemaakt. Eéntje ervan werd uiteindelijk gedrukt, maar ik vond het zonde om verder niets te doen met de andere. Op twee andere ontwerpen had ik het jaartal 2018 verwerkt en die heb ik nu voor mezelf afgewerkt. De andere - zonder jaartal - kan ik later nog wel eens afwerken en gebruiken (ooit, misschien).

Uiteraard zijn de letters handgeschreven. Ik heb ze ingescand en daarna nog digitaal bewerkt in Photoshop. Daarna heb ik ze als ansichtkaarten laten drukken. Gewoon bij Kruidvat en eigenlijk was ik aangenaam verrast door de kwaliteit. Het karton is mooi dik en stevig en de bedrukte kant is glanzend - net een echte ansichtkaart. Alleen de kleuren vielen wel een stuk feller uit dan op de computer, maar verder was ik eigenlijk heel tevreden. (En neen, hoor, ik word niet gesponsord, ik dacht gewoon dat dit misschien een handig weetje was.)

Voor deze kaart heb ik me laten inspireren door deze pin. Ik heb in een soort schoolschrift geschreven, de letters wit gemaakt en ze vervolgens op een simpele zwarte achtergrond gezet.


Voor de tweede kaart heb ik letters in getekende foundational op een stockfoto van internet (Pexels) gezet.


Alle goeds voor 2018!

When I had to design Christmas cards for my evening classes in November, I made a whole series of designs. Only one was printed then, but I liked many of them and I did not want them to stay in my sketchbook and not use them. The year 2018 figured on two of the designs and I have now finished those two and had them printed to use them as new year's cards myself.

Of course, I wrote the letters myself. Then I scanned them, edited them in Photoshop and had them printed as postcards.

For the first card I was inspired by this pin. I wrote "two zero one eight" in a kind of schoolish handwriting, turned the lettering white in Photoshop and put it on a simple black background. For the second card I chose lettering in drawn foundational (the word "two thousand and eighteen" in Dutch) and added it to a stock photo I got from the internet (Pexels). 

Whishing you all the best for 2018!

14 opmerkingen:

Annick zei

ze zijn beide erg mooi geworden, Nele en het was inderdaad zonde om er niets mee te doen ! de tweede is wel mijn favoriet, moet ik toegeven. Voor jou ook een fijne jaarwissel en een gelukkig en creatief 2018 ! Annick

Ellen zei

Mooi zeg! Die bovenste is prachtig, zo simpel, ze puur. Mooi is dat. Ben meteen even gaan kijken waar jij je inspiratie vandaan haalde en kwam daar nog meer leuks tegen. Dankjewel, hihi. Ik wens jou een gezellige jaarwisseling en een heel mooi 2018!

!neke zei

Dat ziet er heel goed uit Nele !!!!!
Fijne jaarwisseling en een goed 2018 !

Mariken zei

Wat een prachtige kaarten, zo mooi weer! Dank je wel voor alle gezellige blogcontacten, een fijne jaarwisseling en een mooi 2018!

Ilse zei

De bovenste is mijn favoriet. Lekker Cas en daar hou ik heel erg van.
Fijn eindejaar en een geweldig 2018!
Ilse

Nancy Soetaert zei

wat zijn dit mooie ontwerpen Nele! Ik vind de bovenste supertof, je moet er maar aan denken!
Fijne jaarwissel! (In Nieuwpoort?)
Naar Elke ga ik meestal op woensdag of als ik een vrije vrijdag heb. Bij het volgende ateljee (maart/april) kijken we eens of het pas om samen te gaan, evt op zaterdag...
Groetjes
nancy

Margreet zei

Wat een prachtige creaties, Nele....de eerste heeft mijn lichte voorkeur.
Dank je wel voor al je bezoekjes aan mijn blog.
Gezellige jaarwisseling en een goed 2018.
xxx Margreet

Sarah zei

Heel tof Nele.
Ik vind de eerste leuk door zijn eenvoud.
en niet erg dat je deze keer geen kaart maakte voor Nomi. Dat is geen moeten, maar kunnen voor wie tijd en inspiratie heeft!
Xx een mooi 2018!! Xx

Ans Gilbert zei

Hoi Nele,
Je hebt prachtige kaarten gemaakt, ik ben helemaal fan van de eerste
Fijne jaarwisseling,
groetjes
Ans

Enny zei

Wauw, dat is prachtig gedaan, heel originele ontwerpen, en de kleuren op de tweede kaart zijn mooi ! Ook voor jou een heel gelukkig, gezond, en creatief nieuw jaar ! Groetjes, Enny

Willy zei

Jij ook de allerbeste wensen! Leuke kaarten zeg, vooral de bovenste vind ik geniaal!

Anneke zei

Allebei prachtig! Ik wens jou ook het allerbeste voor 2018!

Mariken zei

Hoi Nele, ik lees net dat je jarig bent...Geen adres, dus een kaartje gaat niet lukken...Maar in ieder geval, van harte gefeliciteerd en maak er een mooi jaar van!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Nele, wat een gave kaarten. Ik ben helemaal fan van de zwart-witte. Zó gaaf gedaan.
Lieve groetjes Miranda