Pagina's

zaterdag 13 februari 2016

Zwart-wit - Black and White

(Scroll down for English)

Jammer genoeg zijn er ook triestige gebeurtenissen die om een kaartje vragen. Persoonlijk vind ik zulke kaartjes altijd moeilijk om te maken. Ik wil er toch iets moois van maken, in de hoop dat ik daarmee ook echt een beetje troost kan bieden.

Deze twee kaartjes in zwart-wit heb ik al een tijdje geleden gemaakt, maar had ik nog niet getoond.


De blaadjes aan de rand van dit eerste kaartje heb ik met echte blaadjes uit de tuin gestempeld. Zowel voor het stempelen als voor de tekst heb ik witte gouache gebruikt. Het lettertype is een soort van eigen handschrift op basis van Copperplate.


Voor dit kaartje heb ik "gewoon" in Copperplate geschreven. In dit geval heb ik de uitvoering sober gehouden, maar ik vind dat lettertype toch altijd een stijlvol effect hebben. Voor het achtergrondpapiertje heb ik een staaltje behangpapier gebruikt. Tja, ik blijf upcyclen... Het idee van een lintje door een labeltje heb ik van Miranda's blog.

Unfortunately, there can be sad occasions that require a card. It's always difficult to make a card for such an occasion, I think. But I do want to make it a beautiful one, hoping that it will comfort the person who receives it.

I made these two cards in black and white already some time ago, but I did not show them yet. On the first one, the leaves are stamped with real leaves from our garden. Both the stamping and the writing are done with white gouache. The font is some kind of own handwriting based on Copperplate hand. The second card is written in Copperplate hand, but just a plain version of it. The background paper I used is a piece of a wallpaper sample. Yes, I keep on upcycling... The idea of the label with the ribbon comes from Miranda's blog.

6 opmerkingen:

Rosina zei

Ik ben het helemaal met je eens , dit soort kaartjes zijn altijd een beetje moeilijk om te maken, maar ze worden des te meer gewaardeerd door de nabestaande
Prachtige en zeker stijlvolle condoleance kaartjes heb je gemaakt Nele...heel mooi in die zwart wit combinatie...
groetjes Rosina

Nancy Soetaert zei

2 heel mooie rouwkaartjes, maar het eerste springt er toch echt wel uit!
Jammer dat we die soms nodig hebben!
groetjes, nancy

Sarah zei

Je eerste kaart is heel mooi !!

Marloes Landman zei

Prachtig! Bedankt voor de inspiratie!

Syl(via) zei

Mooi gedaan, dat stempelen met echte blaadjes. Dat is goed gelukt. Deze kaart zou ook heel mooi zijn op kraftpapier in combinatie met wit en zwart. Gr. Syl(via)

Anneke zei

Heel stijlvolle kaartjes. Het stempelen met echte blaadjes moet ik onthouden, super effect zo met wit op zwart.