Pagina's

vrijdag 26 augustus 2016

Negatieven - Negatives

(Scroll down for English)

Met de hitte van de voorbije dagen is knutselen er niet van gekomen. Echt alles vind ik dan te lastig. Ik kan vaak zenuwachtig worden omdat ik op het werk de hele dag aan de computer zit, maar de laatste dagen was ik daar héél blij om. Respect voor de bouwvakkers op de werf hier tegenover die gewoon doorgewerkt hebben, je moet het toch maar doen in die hitte.

Gelukkig kan ik nog wat kaartjes tonen die ik eerder deze zomer tijdens mijn vakantie gemaakt heb. Vandaag een reeksje voor de voorraad. Je weet wel, die voorraad waar ik sinds kort aan werk.

Ik heb me laten inspireren door deze pin, maar er toch helemaal mijn eigen draai aan gegeven.


Eerst heb ik met de redispen wat woorden geschreven op de breedte van een kaart, in de lettertjes die ik begin deze zomer op stage bij Ria Bijnsdorp had geleerd. Daarna heb ik er een negatief van gemaakt door de vlakken errond in te kleuren met aquarelverf. Eens ik de woorden in het klad klaar had, was het inderdaad zo simpel als het klinkt.


Naast de twee kaarten voor 'zomaar'-gelegenheden, heb ik toch ook nog een 'hoera'-kaartje gemaakt. Het kan altijd handig zijn om er ook zo eentje in reserve te hebben.


En nog eens alle drie op een rijtje:


It's been too hot for crafting lately, so today I am showing some of the cards I made during my holidays earlier this summer. I made them for my stock of cards. 

I was inspired by this pin, but I made my own interpretation of it. First of all, I wrote some words with a round nib using the font I learned at Ria Bijnsdorp's course at the start of this summer. Then I made a negative of the words by painting the space around them with watercolours. 

I made two cards for no specific reason ('zomaar' is 'just because' in Dutch) and one saying 'hooray' in Dutch, for any celebration.

8 opmerkingen:

Diny zei

Dat heb je heel erg leuk gedaan Nele!
Groetjes Diny

Sarah zei

Leuk Nele! Jouw voorraad groeit goed aan zo!

GerJanne zei

Hoi Nele, wat een tof idee is dit! Ik vind het heel leuk. Misschien dat ik het eens na maak. Voor elke gelegenheid kun je zo een kaart maken.
GerJanne

Nancy Soetaert zei

leuk hoe je dit oorspronkelijke kaartje 'vertaald' hebt naar een verfversie! Ik vind ze supermooi!
fijn weekend!
nancy

Rosina zei

dat zijn 3 prachtige kaartjes Nele...heel leuk hoe je die achtergrond samen met die tekst verwerkt hebt...echt kunstig....
groetjes Rosina

Misseke zei

Dat zijn 3 leuke kaartjes geworden - supermooi gedaan.

Groetjes,
Misseke

Willy zei

Wat een gave kaartjes, geweldige aanvulling op de voorraad!

Anneke zei

Superleuk alle drie!