Pagina's

zondag 13 oktober 2019

Oefenblad wordt enveloppe - From Practice Sheet to Envelope

(Please scroll down for English)

Vandaag toon ik weer een klein "postkunst"-werkje. Het allereerste handschrift dat ik - ondertussen tien jaar geleden - geleerd heb, het humanistisch cursief, ben ik de laatste tijd een beetje aan het verwaarlozen. Andere lettertypes zijn meer mijn ding, maar ik vind dat ik de techniek toch niet kwijt mag raken. Daarom heb ik een heel blad vol alfabetten in humanistisch cursief geschreven om er een enveloppe van te maken.


Lekker wat kleurtjes afgewisseld en altijd maar doorschrijven, een heel A4-blad vol, dat ziet er zo uit:


Today I'm showing another small piece of mail art. The first hand I learned - already ten years ago - was italic, but I almost don't use it anymore. There are other hands I like more, but I think it's important not to lose the basic techniques. That's why I decided to write a full page of alphabets in italics for an envelope. I just wrote on, switched colours every now and then, and filled a whole A4 page.

10 opmerkingen:

GerJanne zei

Dit is een heel leuk idee! Het ziet er mooi uit. Zo kun je ook oefenpapiertjes kunnen gebruiken, die je anders misschien weg zou doen.

Anneke zei

Na 10 jaar zit dat lettertype toch nog goed in je vingers. Ik volgde ook een aantal reeksen humanistisch cursief, maar meer dan 10 jaar geleden denk ik. Dat zit ver bij mij :)
Super idee om er een envelop mee te maken, heel mooi!

Nancy Soetaert zei

Toffe enveloppe met die alfabetten op!

Laura zei

Very impressive...you are so talented!!

Sarah zei

Dit is geweldig! Love it!

Bernardine zei

Wat een leuk idee!
Ik ben ook onlangs begonnen om mijn “Italic” op te halen. Heb jij dan ook dat je schrijft en het nergens op lijkt (althans dat denk je)?
En dat je dan de volgende dag terug kijkt naar je werk en denkt: tjoh, best aardig gelukt 🙂

Margo zei

Hi Nele
Ik kom niet zo vaak aan een blogrondje en dus mis ik je post gemakkelijk maar kom vandaag speciaal nog eens op je blog neuzen. Wat een superleuk idee is dit zeg en zo heb je een heel originele enveloppe !
Groetjes
Margo

Annick zei

altijd leuk om zo'n mooie envelop te krijgen ! En dat humanistisch cursief is echt wel de basis van vele andere dingen, dus geen slecht idee om het te blijven 'onderhouden', Nele

Ellen zei

Mooi geschreven zeg! En wat een goed idee om van het A4-tje een envelop te maken.

Godelieve zei

Een kunstwerkje! Te mooi om niet te gebruiken. Leuk dat het een beetje schuin op de enveloppe staat.