Pagina's

vrijdag 21 augustus 2015

3x washi tape

Ik kan niet tekenen, ik zeg het maar meteen. Jammer, want als ik kaartjes maak, wil ik ook wel eens iets anders dan alleen maar letters en moet ik dus mijn toevlucht nemen tot allerlei illustratieve hulpmiddeltjes. Nu bestaat er sinds een paar jaar een wel héél makkelijk, leuk en ook wel verslavend prulletje dat mij bijstaat in illustratief barre tijden: washitape. Voor wie dit nog niet zou kennen: 'plakband met tekeningetjes' - om het héél simpel uit te leggen.

Al van lang voor ik zelf begon te bloggen vind ik allerlei creatieve inspiratie op internet, onder meer bij washi-adepte Miranda. Nu zij net een heuse washi-challenge organiseert, dacht ik dat dit wel het goede moment kon zijn om ook eens wat washi-met-lettertjes aan de wereld te tonen.

Clean and simple. Washi en humanistisch cursief waar een beetje aan getrokken is.

Heel rozige felicitaties voor een meisje. Duidelijk geïnspireerd door Miranda. De getekende letters op het label heb ik ooit eens van het internet afgedrukt, maar vraag me niet meer waar ik ze gevonden heb...

De washi-paraplu! In combinatie met speelse kapitalen. Als een neefje met zijn jeugdbeweging op kamp gaat, worden er groetjes gestuurd. Maar ja, wat maak je voor een jongen van 12? Stoere dingen vind ik moeilijk om te maken (ik kan niet tekenen, weet je wel), maar humor werkt wellicht ook.

I cannot draw. It's a pity, but that's how it is. However, when I make cards, I sometimes want to have something more than only words. One of my creative aids is washi tape. Easy and always fun. A very inspiring blogger for me is Miranda, who right now organises a washi challenge. I take part in it with these three cards I made - all combining washi with letters:
- Clean and simple
- Very pink and inspired by Miranda. I found the font on the label somewhere on the internet and printed it a long time ago, but now I don't remember the source
- Washi umbrella. When a nephew goes camping with his scouting group, greetings must be sent. But cards for 12 year old boys are hard to make. Usually, humour works, so I made a card saying 'sunny greetings from Asse'

2 opmerkingen:

Miranda V zei

Wat een gezellige blogpost en wat leuk dat je meedoet met het plak-festijn! Helemaal leuk om te zien en te lezen hoe mijn creaties jou hebben geïnspireerd, maar hoe je er ook je eigen draai aan hebt gegeven. Super ook hoe gevarieerd je drie kaarten zijn en hoe je laat zien dat je op een heel eenvoudige manier een leuke washikaart kunt maken! Bedankt voor het meedoen!

Bernardine zei

Hallo N.,
Ja hoor, ik ben hier ook geweest en ik heb jouw blog ook in mijn leeslijstje gezet! Moedig van je om de stap te zetten om de wereld je werk te tonen. Maar ook leuk voor hen die van letters schrijven houden, ik heb er althans veel plezier van!
En oh.... Je volgt Witruimte. Dat zou ik ook zoooo graag willen. Ik word echter op dit moment beperkt qua tijden afstand, maar ooit, ooit 😀