Pagina's

zondag 5 november 2017

Kaarten met gelliprints #1 - Cards with Gelliprints #1

(Please scroll down for English)

Dat ik deze zomer met een heel pak gelliprints ben thuisgekomen na een workshop, dat wist je misschien nog. Maar ik had er nog niet zo heel veel mee gedaan. Nu heb ik er een paar kaarten mee gemaakt. Op een achtergrond die ik geslaagd vond, heb ik een stempel (Boekenvoordeel) afgedrukt en er het woord "geluk" in speelse kapitalen bijgeschreven.


"Geluk" is het eerste woord van het Japanse spreekwoord dat ik op de kaart wilde - de rest heb ik aan de binnenkant in Morgan style geschreven.


Aan de binnenkant heb ik onderaan nog een klein reststrookje van mijn gelliprint geplakt. Daarop heb ik met fineliner een paar van de bloemetjes van de stempel op de voorkant nagetekend.


Ik vond het eigenlijk een geslaagd kaartje en heb met een tweede gelliprintje in dezelfde tinten nog een kaart gemaakt.


Dit zijn ze samen. Zoek de honderd verschillen!

O ja, ik had natuurlijk nog niet genoeg printjes na de workshop. Op een zonnige zondag in augustus heb ik er nog een paar extra gemaakt. Oeps... meteen een hele (tuin)tafel vol.


Maybe you remember I came home with a bunch of gelliprints after a workshop last summer. However, I had not used a lot of them yet. Now I made a few cards with some of them. 

On one of the backgrounds I liked, I stamped a large stamp (from Boekenvoordeel) and wrote the word "geluk" (happiness in Dutch) in playful capitals. That's the first word of the Japanese proverb I wanted to use on the card. I wrote the rest of it on the inside in Morgan style. (It says "Happiness is bearing flowers in both hands".) At the bottom I put a little leftover from the gelliprint on which I drew some flowers (inspired by the stamp on the front) in fineliner.

As I liked the result, I made a second card with another gelliprint in the same colour scheme. They look the same, but they are so different!

O... of course I did not have enough prints after the workshop (not!). So on a sunny Sunday in August I was tempted to make some more. Oops... I filled the whole table in the garden at once!

14 opmerkingen:

Anneke zei

Mooie kaartjes! Tof dat extra strookje aan de binnenkant. Mooi letterwerk ook.
En op je tuintafel ligt veel moois, wow. Printen op tekst, dat moet ik ook eens doen :)

bolletjelucky.blogspot.com zei

Je hebt hele mooie fleurige kaarten gemaakt met je gelli-afdrukjes Nele. Mooi om de tekst zo aan de binnenkant door te laten lopen en dan nog zo'n streepje print aan de onderkant te plakken.
Leuk is dat gelli-printen hè? Ik vind het soms net toveren, er komt steeds iets anders tevoorschijn. Jij kunt in elk geval weer even vooruit zie ik..LOL
Lieve groetjes Miranda

GerJanne zei

Heerlijk als je een aantal printjes hebt liggen! En jij hebt er nu wel heel veel! Gaaf is dat! Je kaartjes zijn allebei erg mooi. Leuk idee om de binnenkant ook wat op te vrolijken met zo'n randje.
GerJanne

Sarah zei

Heel tof!!
Benieuwd naar het vervolg!

Margreet zei

Supermooi, Nele! Ook de binnenkant...en zo mooi geschreven. Kan me voorstellen dat je er zó tevreden mee was, dat je nog een 2e hebt gemaakt.
xxx Margreet

Margo zei

Je hebt erg mooie kaartjes gemaakt met je prints ! Het is verslavend he die printjes, eens je bezig bent, heb je zo een hele berg klaar .... Ik ben benieuwd wat je nog allemaal gaat maken !

Mariken zei

Prachtige kaarten, en wat heb je nog veel moois in petto!! En super geschreven!!

Ellen zei

Prachtige kaartjes gemaakt met twee van je gelli plate achtergrondjes! De tekst is ook zo mooi geschreven. Het smalle strookje aan de binnenkant maakt de kaarten extra bijzonder.

Ans Gilbert zei

Prachtige kaarten Nele, leuk is het randje aan de binnenkant en de mooie tekst.. Je hebt nog genoeg voorraad,
groetjes
Ans

Stella zei

Mooi zoals er iets van print aan de binnenkant terug komt. Maar de voorkant vind ik ook echt super. Gelli printing is zo leuk; je hebt nog een aardige collectie liggen. Ik denk dat er nog veel meer moois volgt. Leuk!

Diny zei

Wat heb je twee prachtige kaartjes en heel veel mooie achtergrondjes gemaakt Nele!
Groetjes Diny

Monique zei

Prachtige kaartjes Nele! Verslavend hè, zo'n gelliplate.
Ik ben nu volger hoor. Ik dacht dat ik dat al was, totdat ik je blog zocht om te linken op het challengeblog. Maar nu kan ik niets meer van je missen.
Lieve groetjes, Monique

Annick zei

leuk, Nele, ook dat je iets van de buitenkant laat terugkomen binnenin. En aan de tuintafel te zien, is er nog heel wat "werk" aan de winkel !

Bernardine zei

Mooi!
En gelliprinten is te leuk!